گلودرد استرپ در کودکان

گلودرد استرپتوکوکی در اطفال

گلودرد استرپ یا گلود درد استرپتوکوکی نوعی عفونت توام با باکتری است که باعث ایجاد درد و خراش در گلو می­شود. اکثر  والدین در دوران کودکی فرزند خود ممکن است با آن موجه شوند؛ پس بهتر است با خواندن این مطلب در مورد علائم، موارد ابتلا و راه­های درمان آن، با دانش و آگاهی بیشتری نسبت به تشخیص و درمان این بیماری اقدام کنیم.

آیا این بیماری از کودکی به کودک دیگر شیوع پیدا می‌کند؟

موارد گسترش این بیماری در کجا شایع­ است؟

دوران نقاهت آن چه مقدار است؟

شاید این سوال ها برای شما هم پیش آمده است؛ پس برای پاسخ به آنها و اطلاع از بسیاری از مطالب دیگر تا انتها با ما همراه باشید.

گلودرد استرپ چیست؟

معمولا هنگامی که گلودرد دارید نشان‌دهنده ویروس و عفونتی مانند سرماخوردگی و یا جدیدا ویروس کووید19 یا کرونا است؛ اما گلو درد استرپ توسط باکتری به اسم استرپنوکوک گروه A به­وجود می­آید.

چگونه گلودرد استرپ را در کودک خود تشخیص دهیم؟

اگر فرزند شما گلودرد و همزمان با آن علائمی مانند آبریزش بینی و قرمزی چشم داشته باشد، به احتمال خیلی زیاد او دچار یک عفونت ویروسی است.

اما اگر کودک گلودردی داشته باشد که به سرعت همراه با آن تب، تورم لوزه­ و غده­های لنفاوی ملتهب را همراه داشته باشد، باید بیشترین احتمال را به ظهور گلودرد استرپ در کودک داد.

همچنین موقع خوردن غذا و به اصطلاح بلع، کودک دچار درد می‌شود و غذا خوردن را هم برای او دشوار می‌کند. از عوامل ظاهری این عارضه می­توان به لکه های قرمز داخل گلو و التهاب لوزه اشاره کرد.

تورم حاصل از گلودرد استرپتوکوکی

عوارض عدم درمان به­موقع در کودکان

گلودرد استرپ  باعث می‌شود که فرزندتان درد بسیار زیادی را تحمل کند و عدم درمان به موقع آن باعث عوارض جدی­تری خواهد شد. از عوارض عدم درمان به­موقع آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت سینوس
  • عفونت گوش
  • متورم شدن غدد­لنفاوی در گردن
  • تب­های روماتیسمی

توصیه می­شود پس از رویت موارد و علائم ابتلای کودک به این نوع گلودرد در 24 ساعت اول به پزشک مراجعه کنید و نسبت به درمان این بیماری مشاوره دریافت کنید.

آیا گلودرد استرپی در کودکان مسری است؟

این گلودرد  به وسیله­ بزاق دهان، عطسه و سرفه به فرد دیگر انتقال پیدا می‌کند. معمولا این عارضه در مهدکودک­ها، پارک­ها ، مدارس و مکان های عمومی بین کودکان شیوع پیدا می­کند.

سرفه از موارد شیوع گلودرد استرپگلودرد استرپ چگونه درمان می­شود؟

معمولا پزشکان پس از تشخیص گلودرد استرپ، به وسیله­ آزمایشات مختلف و کسب نتیجه آن، آنتی­بیوتیک­ و استراحت سه تا هفت روزه را برای درمان گلودرد فرزند شما تجویز می­کنند. اگر در عرض 24 ساعت پس از مصرف آنتی­بیوتیک­ها، کودک شما تب نکرد، نتیجه این است که گلودرد او مسری نبوده و نهایتا دو یا سه روز بعد بقیه علائم نیز از بین خواهد رفت.

یک نکته قابل توجه برای بهبودی کامل این بیماری، حتی زمانی که در کودک شما علائم این بیماری کمرنگ شد و به ظاهر این عارضه از بین رفت نیز نباید مصرف آنتی­بیوتیک­ها را قطع کنید؛ باید طبق دستور پزشک معالج خود داروها را مصرف کنید.

مصرف آنتی­بیوتیک بهترین راه برای از بین بردن این باکتری­های مضر است و در صورت عدم مصرف آنتی بیوتیک، باکتری­ها می­توانند در گلو باقی بمانند و علائم از بین رفته دوباره پدیدار شود.

باید کاری کنید که کودک شما در دوران درمان و مبارزه با این گلودرد احساس خوبی داشته باشد. کودک می­تواند برای تسکین فوری گلودرد آب نمک غرغره کند.

 برای جلوگیری از کم­آبی بدن کودک خود، مخصوصا زمانی که او دچار تب است، می­توانید مایعات بیشتری مانند آب زنجبیل به او بدهید. توجه داشته باشید که از دادن نوشیدنی­های اسیدی مانند آب­پرتقال، آب گریپ­فروت و انواع لیمواد پرهیز کنید؛ زیرا باعث تحریک و بدتر شدن درد گلو می­شود.

برای آرام‌تر شدن درد کودکتان نوشیدنی­های گرم مانند چای­سبز و شیرگرم نیز گزینه­های خوبی به شمار می­آیند و در مقابل خوردن نوشیدنی­های سرد باعث تحریک بیشتر و درنتیجه تداوم گلودرد می­شوند.

به کودک خود غذاهای آرام­بخش مانند سوپ، پوره سیب­زمینی، غلات پخته شده و ماست بدهید.

با رعایت این موارد از انتشار گلودرد استرپ در خانه جلوگیری کنید

ظروفی که فرزند شما در آن غذا میل می‌کند و همچنین لیوان­های آشامیدنی او را از سایرین جدا کنید و پس از هر بار استفاده آن­ها را در آب­گرم و صابون شستشو دهید. از حرف زدن در فاصله نزدیک با او خودداری کنید.

مطمئن شوید که کودک شما از وسایل شخصی سایرین مانند دستمال، مسواک، حوله و… استفاده نکند.

شستشوی صحیح و مرتب دستان بهترین راهی است که می­توانید از شیوع و انتشار گلودرد استرپ در کودک جلوگیری کنید. به کودک خود بیاموزید که در صورت بروز عطسه و یا سرفه جلوی آن ­را بپوشاند؛ حتی اگر دستمال یا دستمال کاغذی در دسترس او نیست به وسیله آستین لباس خود این کار را انجام بدهد.

مراقبت هنگام تب حاصل از گلودرد استرپ در کودکان

در انتها سخن پایانی

با آموزش نظافت شخصی، بهداشت شستن صحیح دست‌ها به کودکان از بروز گلودرد استرپ در کودکان خود جلوگیری کنید.

اگر کودک، علائم و نشانه­های گفته شده مانند التهاب، تب و گلودرد شدید داشت احتمالا دچار این بیماری شده و باید با مشاوره از پزشک معالج، استراحت در خانه، مصرف درست و به موقع آنتی­بیوتیک‌ها، مصرف زیاد مایعات و خوردن غذاهای سبک و پخته شده بدون روغن سرخ کردنی نسبت به درمان اون اقدام کنید. بعد از کم شدن علائم این بیماری مصرف آنتی‌بیوتیک‌هارا فراموش نکنید؛ زیرا ممکن است مقطعی باشد، باکتری‌ها تشدید و علائم و گلودرد بازگردد.

از بردن فرزند خود به مدرسه، مهدکودک، پارک و سایر مکان­های عمومی خودداری کنید و با این کار مانع شیوع و انتشار این بیماری به کودکان دیگر شوید.

بلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *